NIEUW! Fresco Seatpods. Zachte machinewasbare fresco zittingen. Check ook onze OUTLET onderaan deze pagina,

Wat is de beste kinderstoel? Of beter nog: wat is de beste kinderstoel voor jouw gezin?

Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Waar ga ik de kinderstoel gebruiken?
  2. Hoe lang wil ik de kinderstoel gaan gebruiken?
  3. Wat past bij mijn stijl?
  4. Wat is mijn budget?

1. Waar ga ik de kinderstoel gebruiken?
Als je een keuken met een bar hebt, dan wil je daar misschien ook met je kindje aan eten. Er zijn maar een paar kinderstoelen die hoog genoeg zijn  voor gebruik aan een keukenbar, Maar je wilt dan ook de mogelijkheid hebben om de stoel bij de eettafel te gebruiken. Kies dan een stoel die flexibel verstelbaar is in hoogte. Zodat je niet elke keer hoeft te schroeven.

2. Hoe lang wil ik de kinderstoel gaan gebruiken?
Je kindje ontwikkelt zich heel snel. Sommige kinderstoelen kun je al direct vanaf de geboorte gebruiken door een speciale ligstand. Zo leert je kindje dat samen eten gezellig en belangrijk is. En is het geven van hapjes veel makkelijker dan dat je dat in een wippertje moet doen.

Rond 4-9 maanden gaat je kindje leren zitten. Dan wil je kindje niet meer helemaal liggen, maar al een beetje rechtop zitten. Maar dat kan hij nog niet echt. Let erop dat de stoel dus ook voor die tussenfase geschikt is. Bij sommige stoelen is er alleen een ligstand of een zitstand en niks er tussenin. 
Zodra je kindje zelfstandig rechtop kan zitten (6-9 maanden), dan is er volop keuze in kinderstoelen. Sommige stoelen zijn geschikt van 6 maanden tot 3 jaar. Andere kinderstoelen zijn meegroeistoelen. Daar kan je kindje bijvoorbeeld van geboorte tot wel 6 of 8 jaar in zitten. Er komt vanzelf een fase waarin je kindje aangeeft 'nu te groot te zijn' voor de kinderstoel. Dan wil je kind op een 'grote mensenstoel zitten'. Dat is meestal ergens rond 5-7 jaar.

3. Wat past bij mijn stijl?
Ok, je begrijpt dat je baby heel veel spullen nodig heeft en dat dat een behoorlijke impact heeft op je huis. Maar mag je ook nog een beetje je eigen smaak hebben? Je hebt je huis ingericht naar je eigen stijl. Als de baby komt, dan hoeft dat allemaal niet meteen te veranderen toch? Kijk dus goed welk design kinderstoel bij jouw stijl past. Er zijn klassieke houten stoelen, lichtgewicht opvouwbare plastic stoelen of metallic design stoelen zoals de fresco silver of fresco titanium. Zo is er voor elke papa en mama een stoel waar ze blij van worden. Besef dat de kinderstoel zeker 5-6 jaar in je woonkamer staat. Je gebruikt deze dus veel langer dan je kinderwagen en je kijkt er elke dag naar.

4. Wat is mijn budget?
Natuurlijk is dat eigenlijk de eerste stap. Maar in je rekensom moet je ook naar de toekomst kijken. Welke kinderstoel gaat lang mee? Welke kinderstoel is multifunctioneel? En zoals eerder gemeld: de kinderstoel gebruik je langer dan je kinderwagen en zie je elke dag. 

Denk vervolgens na over de verschillende fases van je kindje. Sommige kinderstoelen hebben een basis model waar je vervolgens nog alle onderdelen per fase bij moet kopen. Andere stoelen, zoals de Bloom fresco, worden compleet geleverd met alle onderdelen. Zo weet je zeker dat je alles erbij hebt wat je per fase van de ontwikkeling van je kindje nodig hebt. 

Tel dus alle onderdelen bij elkaar op en maak dan de rekensom van de totale kosten per kinderstoel.

En volg dan je hart: van welke kinderstoel word jij echt blij?

Bloom fresco is getest als meest stabiele kinderstoel en is tevens de hoogste kinderstoel. Door de flexibel verstelbare hoogte, kan deze zowel aan een keukenbar als aan de eettafel worden gebruikt. Frescos is 360 graden draaibaar en heeft 3 kantelstanden, met ook een tussenstand voor de fase van 4-9 maanden. En de stoel is te gebruiken tot 36 kg. Dat is ruim 8 jaar!